Pyszna tarta, którą robi się w kilka chwil. Wymaga niewiele składników, samo zdrowie a przy tym niesamowicie pyszna. Polecam :)
SKŁADNIKI
spód:
szklanka daktyli
szklanka orzechów ziemnych
2 łyżki oleju kokosowego
masa:
szklanka kaszy jaglanej
2 łyżki ksylitolu
mleko kokosowe (stała część)
Daktyle zalewamy ciepłą wodą i odstawiamy na godzinę. Kaszę jaglaną gotujemy wraz z ksylitolem w mleku roślinnym lub wodzie. Ugotowaną blendujemy-nie musi być całkiem gładka. Z daktyli odlewamy wodę, dodajemy orzechy i olej kokosowy, blendujemy. Masą wykładamy formę do tarty i odstawiamy do lodówki na godzinę. W tym czasie przestudzoną kaszę mieszamy z mlekiem koksowym (stałą częścią). Kiedy masa będzie gładka przekładamy na przygotowany spód. Odstawiamy do lodówki na całą noc.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz