Pyszne ciasto czekoladowe bezglutenowe, bez cukru, szybkie i łatwe w przygotowaniu. Idealne!
SKŁADNIKI
100g mąki ryżowej
100g mąki jaglanej
100g skrobi kukurydzianej
szklanka mleka kokosowego
2 łyżki płynnego oleju kokosowego
2 łyżki kakao
2 łyżki karobu
2 łyżki siemienia lnianego
daktyle 2-3 garści
PRZEPIS
Daktyle zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na około 15 minut. Podobnie siemię lniane. Wszystkie suche składniki mieszamy. Dodajemy olej kokosowy, mleko, siemię wraz z wodą, całość mieszamy. Daktyle odsączamy z wody zachowując ją. Połowę daktyli drobno siekamy resztę blendujemy na gładkie puree i dodajemy do masy. Dodajemy również wodę z moczenia daktyli (nie całą) tyle aby konsystencja ciasta nie była zbyt płynna. Dodajemy posiekane daktyle, mieszamy i przekładamy do keksówki. Pieczemy ok 50 minut w 180C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz