Ciasteczka z dodatkiem warzyw ? Oczywiście! Słodka dynia i marchewka idealnie pasują do zdrowych słodkich wypieków. Te ciasteczka są zdrowe, chrupiące i możne je jeść bez wyrzutów sumienia.
SKŁADNIKI
100g płatków owsianych
100g otrębów owsianych
2 łyżki oleju kokosowego
orzechy u mnie miź (ziemne, włoskie, oraz ziarna słonecznik i dynia)
2 łyżki miodu
pół szklanki puree z dyni
1 średnia marchew
mleko kokosowe (kilka łyżek)
1 jajko
PRZEPIS
Płatki, otręby, orzechy mieszamy. Dodajemy płynny miód i olej kokosowy. Następnie dodajemy drobno startą marchewkę oraz puree z dynii oraz jajko. Jeśli masa jest bardzo sucha możemy dolać odrobinę mleka kokosowego. Formujemy ciasteczka. Pieczemy ok 30 minut w 180C
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz