wtorek, 15 listopada 2016

Pasztet jaglany z dynią

Pyszny jaglany pasztet w pomarańczowym kolorze dzięki dużej ilości dyni. Dodałam również grzyby i suszone pomidory. Idealnie się kroi, świetnie sprawdzi się również jako dodatek do obiadu czy do lunchboxa.


SKŁADNIKI
150g kaszy jaglanej
3 łyżki mąki z ciecierzycy
1 jajko
pure z dyni (1 szklanka)
suszone grzyby
suszone pomidory
sól i pieprz

PRZEPIS
Kaszę jaglaną gotujemy i odstawiamy aż będzie letnia. Grzyby zalewamy ciepłą wodą i odstawiamy. Suszone pomidory kroimy w małe kawałki. Kaszę dzielimy na 2 części. Do jednej częsci dodajemy pure z dyni, pomidory, mąkę z ciecierzycy, odsączone grzyby oraz jajko. Drugą część blendujemy na gładko.  Łączymy obie części. Doprawiamy do smaku. Przekładamy do keksówki. Pieczemy ok 60 minut w 180C.