poniedziałek, 28 listopada 2016

Bounty z kaszy jaglanej

Pyszny i niezwykle zdrowy deser z kaszy jaglanej. Zasmakuje nawet zagorzałym wielbicielom tradycyjnych batoników bounty- sprawdzone!


SKŁADNIKI
200g kaszy jaglanej
mleko kokosowe
ksylitol 2 łyżki
wiórki kokosowe 100g
mąka kokosowa
polewa:
2 łyżki oleju kokosowego
1 łyżka miodu
1 łyżka karobu

PRZEPIS
Kaszę jaglaną gotujemy w mleku kokosowym. Odstawiamy do przestudzenia, kiedy będzie lekko ciepła dodajemy wiórki kokosowe, ksylitol lub miód. Blendujemy nie całkiem na gładko, niech będą w masie wyczuwalne wiórki. Dodajemy 1-2 łyżki mąki kokosowej. Przekładamy masę do naczynia i wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Polewa: łączymy płynny olej kokosowy, miód i karob, mieszamy. Polewamy ,,ciasto" Odstawiamy do lodówki na kolejne 2 godziny.