Pyszna i zdrowa szarlotka jaglana którą możemy jeść i nie obawiać się o nadmiar kalorii i cukru. Idealna słodka, świetna na deser czy podwieczorek.
SKŁADNIKI
- 500g jabłek
bez skórki
- 150g kaszy jaglanej
- 3 jajka
- kardamon
- cynamon
- ksylitol 5 łyżeczek
- 150g kaszy jaglanej
- 3 jajka
- kardamon
- cynamon
- ksylitol 5 łyżeczek
- woda i
mleko roślinne
Przygotowanie:
1.Kaszę jaglaną płuczemy w zimnej wodzie i gotujemy do miękkości w mleku roślinnym. Odstawiamy do ostudzenia.
2.Obrane i pokrojone jabłka wrzucamy do garnka z małą ilością wody i gotujemy aż będą miękkie, następnie blendujemy.
3.Do ugotowanej kaszy dodajemy jajka, cynamon, kardamon i ksylitol. Blendujemy na gładko.
4. Połowę masy przelewamy formy, na to przelewamy jabłka i następnie resztę masy jaglanej. wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni.
5.Pieczemy ok godziny.
6. Odstawiamy do wystygnięcia, a następnie wkładamy do lodówki.
Przygotowanie:
1.Kaszę jaglaną płuczemy w zimnej wodzie i gotujemy do miękkości w mleku roślinnym. Odstawiamy do ostudzenia.
2.Obrane i pokrojone jabłka wrzucamy do garnka z małą ilością wody i gotujemy aż będą miękkie, następnie blendujemy.
3.Do ugotowanej kaszy dodajemy jajka, cynamon, kardamon i ksylitol. Blendujemy na gładko.
4. Połowę masy przelewamy formy, na to przelewamy jabłka i następnie resztę masy jaglanej. wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni.
5.Pieczemy ok godziny.
6. Odstawiamy do wystygnięcia, a następnie wkładamy do lodówki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz