niedziela, 15 maja 2016

Placki warzywne z komosą

Pyszne, lekkie placki z komy ryżowej z warzywami. Idealne na kolacje czy dodatek do obiadu. Łatwe i szybie w przygotowaniu oraz bardzo smaczne, jeśli brakuje wam pomysłów na wykorzystanie komosy to ten przepis będzie idealny.

SKŁADNIKI
100g ugotowane komosy ryżowej
5 łyżek kukurydzy
5 łyżek groszku
1 starta na dużych oczkach cukinia
2 jajka
2 łyżki mąki łubinowej lub mąki z ciecierzycy
sól i pieprz

PRZEPIS
Komosę łączymy z wszystkimi warzywami, doprawiamy solą i pieprzem, możemy dosypać swoich ulubionych ziół. Dodajemy jajka i całość mieszamy. Dodajemy mąkę aby konsystencja była bardziej zwarta (około 2-3 łyżki). Placki smażymy na suchej teflonowej patelni.