czwartek, 7 kwietnia 2016

Ciasteczka błonnikowe z ziarnami

Zdrowe ciasteczka bogate w błonnik i wartości odżywcze. Nie zawierają cukru i tłuszczu- a przy tym są pyszne i słodkie. Możemy wykonać je w kilka chwil i mieć pod ręką kiedy najdzie nas ochota na przekąskę.


SKŁADNIKI
150g płatków owsianych
50g płatków jaglanych
50g siemienia lnianego
5 łyżek słonecznika
5 łyżek pestek dynii
5 łyżek posiekanych orzechów
3 łyżki mąki pełnoziarnistej
3 łyżki miodu
pół szklanki mleka roślinnego np. migdałowego
cynamon
2 jabłka

PRZEPIS
Wszystkie suche składniki mieszamy. Jabłka ścieramy na tarce na drobnych oczkach i dodajemy do suchych składników. Dodajemy miód i mleko roślinne. Całość mieszamy, powstanie gęste ciasto. Formujemy ciasteczka. Pieczemy ok 15 min w 170C.