Makaron możemy podać jako lekkie danie- wystarczy pominąć ciężkie serowe
czy mięsne sosy. Dziś przepis na lekkie i smaczne danie z serowym
posmakiem dzięki dodatkowi płatków drożdżowych.
SKŁADNIKI 2 porcje
100g makaronu tagiatelle
1 cukinia
garść jarmużu
łyżka oleju rzepakowego
ząbek czosnku
pieprz i sól
pomidorki koktajlowe
płatki drożdżowe
PRZEPIS
Rozgrzewamy na patelni łyżkę oleju, podsmażamy chwilkę rozgnieciony czosnek, dodajemy pokrojoną w plastry cukinię i posiekany jarmuż. Dolewamy odrobinę wody i dusimy kilka minut aż warzywa zmiękną. Makaron gotujemy al'dente. Warzywa solimy i pieprzymy, dodajemy ugotowany makaron, mieszamy i przekładamy na talerze. Posypujemy pokrojonymi pomidorkami i posypujemy płatkami drożdżowymi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz