SKŁADNIKI
- szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej
- pół szklanki mąki orkiszowej
- jajko
- 7g suchych drożdży
- pół szklanki napoju roślinnego
- 3 łyżki ksylitolu
- 2 łyżki miodu
- 2 łyżki oleju kokosowego
- 3 jabłka
- cynamon
Mąki przesiać przez sito, dodać pozostałe składniki(drożdże, napó roślinny, rozpuszczony olej, miód, ksylitol,jajko) i wyrobić gładkie ciasto, odstawić na godzinę.
Jabłka obrać, oczyścić i zetrzeć na tarce, dodać cynamon. Z ciasta formować kuleczki, nadziewać jabłkiem. Zlepić jak knedle i obsypać cynamonem. Z całym ciastem zrobić podobnie. Piec około 35 minut.
Bułki należy wstawić do zimnego piekarnika i dopiero nastawić 180-190 stopni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz