SKŁADNIKI
- Jeden cały kurczak - ok. 2 kg
- Marchew - 3sztki
- Bułka grahamka
- Jaja - 3 sztuki
- Przyprawy: sól, pieprz, mieszanka suszonych warzyw bez glutaminianu sodu
- Kurczaka dokładnie myjemy, marchew obieramy ze skórki - gotujemy razem w wodzie aż mięso będzie miękkie (ok. 1,5 godziny).
- Kurczaka studzimy i oddzielamy mięso od kości - mięso mielimy 3 - krotnie razem z marchewką.
- Bułkę moczymy w wodzie, w której gotował się kurczak.
- Do zmielonego mięsa dodajemy namoczoną bułkę, jaja oraz przyprawy
- Masę przelewamy do formy posmarowanej odrobiną oleju rzepakowego i oprószonej bułką tartą.
- Pasztet pieczemy w temp. 180 stopni C przez ok. 1 godzinę i 20 minut
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz