Zdrowa przekąska, idealnie chrupiąca. Sprawdzi się zarówno na wynos jak i na domowe imprezy.
Polecam !
Dietetyczne pełnoziarniste grissini
(około 35 szt)
1 szklankę mąki pełnoziarnistej pszennej
0,5 szklanki mąkiorkiszowej
1 łyżka drożdzy instant
napój owsiany ALPRO
łyżka soku z cytryny
szczypta soli i cukru
przyprawy (lub mieszanka przypraw)
PRZEPIS
Mąkę
wymieszać z drożdżami, dodać sól, cukier, sok z cytryny. Wyrabiając
dolewać napój ALPRO do uzyskania odpowiedniej gęstości ciasta. Musi
odchodzić od rąk ale być dość miękkie. Odstawić do podwojenia objętości
na ok. godzinę. Po tym czasie rozwałkować na dość cienki placek, posypać
go przyprawami np. mieszanką do pizzy i kroić w długie, cienkie paski.
Każdy zwijać i odstawić jeszcze do wyrośnięcia na około 30min. Piec
około 10-15min w 200 stopniach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz