Przepis na kolejne zdrowe ciasto- czekoladowe! Bez cukru, z dużą ilością gorzkiej czekolady i mąką bezglutenową. Pyszne, łatwe i smaczne!
SKŁADNIKI
150 g mąki bezglutenowej (u mnie ryżowa i kukurydziana)
2 jajka
150 ml napoju czekoladowe ALPRO
200 g gorzkiej czekolady
2 łyżki ksylitolu
3 łyżki skrobi kukurydzianej
PRZEPIS
Mąkę mieszamy ze skrobią, ksylitolem, napojem Alpro, jajkami i dokładnie mieszamy. 150g gorzkiej czekolady rozpuszczamy i dodajemy do ciasta. Całośc dokładnie mieszamy i pieczemy w rozgrzanym piekarniku ok 45 min w 180C. Kiedy ciasto się upiecze i ostygnie polewamy polewą którą przygotujemy z pozostaje 50 g czekolady. Pyszne!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz