Składniki
85 g roztopionego masła,
1 szklanka płatków owsianych
1/2 szklanki rodzynek i innych suszonych owoców
50g mąki orkiszowej
1/4 łyżeczki proszku do pieczenia,
70 g brązowego cukru Dark muscavado
2 łyżki kakao
1 spora łyżka miodu
1 roztrzepane jajko
Przepis
W
dużej misce mieszamy wszystkie suche składniki. Do rondelka roztapiamy
masło dodajemy miód. Po lekkim
przestudzeniu dodajemy jajo,
mieszaninę dodajemy do suchych składników. Mieszamy łopatką. Piekarnik
nagrzewamy do 170 stopni, na blasze wyłożonej papierem do pieczenia
układamy kulki z ciasta i
lekko spłaszczamy wilgotnymi rękoma lub dociskami stempelkami do ciastek. Pieczemy
ok. 15 minut, studzimy na kratce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz