niedziela, 29 listopada 2015

Czekoladowe babeczki fit

Babeczki czekoladowe do niedzielnej kawy, dla rodziny i dla gości. Fit słodkości! :)

Składniki na 12 sztuk:
1,5 szklanki mąki orkiszowej
1/3 szklanki klasycznego kakao
2 łyżki miodu
0,5 szklanki wody (temperatura pokojowa)
0,5 szklanki jogurtu naturalnego/maślanki/kefiru
1 żółtko
1 łyżeczka proszku do pieczenia
ziarna/bakalie
maliny i jagdy
gorzka czekolada

PRZEPIS

Mąkę przesiać do miski, dodać kakao, proszek do pieczenia, wymieszać. Zrobić wgłębienie i wlać do niego pozostałe mokre składniki. Wymieszać łyżką i wylać do foremek, do każdej dodać owoce. Babeczki umieścić w nagrzanym do 175 stopni piekarniku i piec ok 25-30 minut. Kiedy ostygną polać gorzką czekoladą.