Babeczki czekoladowe do niedzielnej kawy, dla rodziny i dla gości. Fit słodkości! :)
Składniki na 12 sztuk:
1,5 szklanki mąki orkiszowej
1/3 szklanki klasycznego kakao
2 łyżki miodu
0,5 szklanki wody (temperatura pokojowa)
0,5 szklanki jogurtu naturalnego/maślanki/kefiru
1 żółtko
1 łyżeczka proszku do pieczenia
ziarna/bakaliemaliny i jagdy
gorzka czekolada
PRZEPIS
Mąkę przesiać do miski, dodać kakao, proszek do pieczenia, wymieszać. Zrobić wgłębienie i wlać do
niego pozostałe mokre składniki. Wymieszać łyżką i wylać do foremek, do każdej dodać owoce. Babeczki umieścić w nagrzanym do 175 stopni piekarniku i piec ok 25-30 minut. Kiedy ostygną polać gorzką czekoladą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz