Pyszne i zdrowe naleśniki- bezglutenowe, pięknie zielone. Do tego idealny farsz i pyszny obiad gotowy! Polecam wam dzisiejszy przepis, koniecznie do zrobienia na dzisiejszy obiad!
NALEŚNIKI
200 g kaszy gryczanej białej
woda
1 łyżka spiruliny/młodego jęczmienia
farsz:
jarmuż
zielona soczewica
sól i pieprz
ser mozarella
PRZEPIS
Kaszę gryczaną zlewamy zimną wodą i odstawiamy do namoczenia na noc. Na drugi dzień odlewamy wodę, dodajemy świeżą i miksujemy na dość gęste ciasto. Dodajemy łyżkę spiruliny i miksujemy. Smażymy naleśniki na suchej patelni. FARSZ Jarmuż blanszujemy, soczewicę gotujemy do miękkości. Jarmuż łączymy z soczewicą, doprawiamy, dodajemy pokrojony drobno ser. Takim farszem nadziewamy naleśniki, zwijamy i układamy w formie do zapiekania. Całość zapiekamy ok 10 min do rozpuszczenia się sera. PYCHA!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz