środa, 6 maja 2015

Zupa krem z marchewki Z KASZĄ JAGLANĄ

Pyszna lekka i zdrowa zupa z marchewki. Uwielbiam zupy kremy. A to kolejna propozycja na sycący i pełen wartości odżywczych krem. Polecam zarówno na obiad jak i ciepłą kolację.

SKŁADNIKI
8 marchewek 1 cebula biała część pora 100 g ugotowanej kaszy jaglanek 1 ząbek czosnku 1 łyżka oliwy z oliwek 2 szklanki gorącego bulionu warzywnego sok z cytryny słodka mielona papryka pieprz sól
natka pietruszki napój kokosowy ALPRO

PRZEPIS
Na łyżce oliwy podsmażyć pokrojone drobno warzywa. Dusić ok 10 min aż lekko zmiękną. Dolać bulion oraz przyprawy. Gotować ok 20 minut. Dodać ugotowaną kaszę jaglaną. Całość zblendować na gładki krem. Posypać natką pietruszki. Podałam z groszkiem ptysiowym.
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz