czwartek, 7 maja 2015

Kotlety z kaszy jaglanej i tuńczyka

Pyszne, lekkie i zdrowe kotlety- czy to możliwe ?  Oczywiście! Jeśli bazą do ich zrobienia będzie kasza jaglana, dodatkami zioła, tuńczyk, na dodatek bez zbędnej panierki- mamy kotlety idealne. Sprawdza sie jako propozycja dla dzieci, ale dorosłym również zasmakują. Polecam na piątkowy- jutrzejszy obiad, dla odmiany od tradycyjnej rybki :)

SKŁADNIKI
200 g ugotowanej kaszy jaglanej
puszka tuńczyka w wodzie lub bulionie
jajko
sól i pierz
natka pietruszki
olej ryżowy

PRZEPIS
DO misy blendera wkładamy ugotowaną kaszę, odsączonego tuńczyka, jajko, przyprawy i natkę pietruszki. Całość blendujemy.Formujemy małe kotleciki i smażymy na łyżce oleju ryżowego. PYCHA!