poniedziałek, 30 marca 2015

Pudding chlebowy z owocami i słonecznikiem

Ciepłe słodkie śniadanie. Idealna propozycja na weekend. U mnie był wczoraj cudnie pyszny i iście letni pudding chlebowy. statki mrożonych polskich truskawek, jabłka i słonecznik. Pyszny i tak łatwy w przygotowaniu. Czy już próbowaliście?

SKŁADNIKI
6 kromek razowego chleba tostowego
1/2 szklanki mleka roślinnego
2 jajka
1 łyżeczka masła  
2 jabłka
cynamon
mrożone truskawki
garść słonecznika
PRZEPIS
Nastawić piekarnik na 180 stopni. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem. Kromki chleba pokroić w kostkę. W naczyniu układać warstwami: chleb, owoce itd.. Przygotować masę: jajka wbić do miski, ubić. Dolać mleka i wymieszać. Tak przygotowaną masą zalać chleb. Posypać całość słonecznikiem i cynamonem. Naczynie wstawić na 40minut do piekarnika. Podawać na ciepło.