niedziela, 22 lutego 2015

Makaron po chińsku z warzywami i kurczakiem

Każdy chyba miał okazję jeść smażony chiński makaron z kurczakiem. Niestety często, gotowe danie jakie możemy zakupić lub zjeść gdzieś ,,na mieście" nie jest najlepszej jakości. Duża ilość przypraw i marynat + smażenie ukrywa marną jakość składników. Dlatego proponuję przygotować takie danie w domu, Jest bardzo łatwe, szybkie i znacznie smaczniejsze. Polecam i miłej i smacznej oraz zdrowej niedzieli! ;)

SKŁADNIKI
1 pierś z kurczaka
1 paczka mrożonej mieszanki chińskiej
makaron np. sojowy, soba,  chiński
pasta curry
sos sojowy
łyżka oleju ryżowego

PRZEPIS
Mięso z kurczaka kroimy w kostkę. Przyprawiamy sosem sojowym i odstawiamy. Na dużej patelni rozgrzewamy łyżkę oleju ryżowego. Smażymy warzywa a będą miękkie. Makaron gotujemy lub zalewamy wrzątkiem zależy jakiego używamy). Na patelnie wrzucamy kawałki kurczaka. Całość smażymy i dodajemy pastę curry. Kiedy mięso jest gotowe a smaki na patelni się połączą, dodajemy makaron. Całość smażymy kilka chwil i podajemy!