niedziela, 25 stycznia 2015

Ryba pieczona w warzywach

Pyszna i zdrowa propozycja na niedzielny obiad. Polecam dla całej rodzinki. Miłej i smacznej niedzieli!


SKŁADNIKI
  • 4 filety z morszczuka lub mintaja,
  • przyprawa do ryb-ok.2 łyżeczek,
  • sól, pieprz do smaku,
  • plasterki marchewki,
  • plasterki cukinii,
  • 1 pietruszka,
  • 3 łyżki oleju.
PRZEPIS
Po rozmrożeniu rybę należy posolić, popieprzyć, oprószyć przyprawą do ryb.Marchewkę i cukinię pokroić w plasterki, cebulę pokroić w półplasterki.Wszystkie warzywa podzielić na 4 części.Na blaszce wyłożyć kawałek folii aluminiowej.A na nią warzywa ,przykrywamy je rybą.Na wierzch ryby też układamy warzywa.Polewamy delikatnie olejem i zawijamy.Tak postępujemy z każdym kawałkiem ryby.Pieczemy w temp 180 stopni ok 1 godzinę.