SKŁADNIKI
- 1,5 szklanki ugotowanej soczewicy
- szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
- 2 cebule
- 1 marchew, pietruszka, seler
- czarne oliwki
- 3 łyżki domowego ajwaru
- 3 łyżki przecieru pomidorowego (domowego)
- 1 łyżka zmielonego siemienia lnianego
- szklanka nasion słonecznika i dyni,
- przyprawy: sól, pieprz, wędzona papryka, słodka papryka, kolendra oraz inne ulubione.
Warzywa (cebula, marchew, seler) umieszczamy w melakserze i drobno siekamy. Dodajemy soczewicę, kaszę jaglaną, siemię lniane, ajwar oraz przecier pomidorowy, oliwki. Całość dokładnie mieszamy. Ziarna prażymy na suchej patelni. Dodajemy do masy. Dodajemy zioła oraz sól i pieprz. Przekładamy do keksówki. Pieczemy ok godzinę 180C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz