sobota, 22 listopada 2014

Pasztet jaglany z dynią i jagodami goji

Dziś przepis na pyszny pasztet z samych zdrowych składników:
- z kaszy jaglanej która jest jedną z najzdrowszych kasz,
- sezonowej dynii, która jest niestety nie doceniana a zawiera wiele cennych składników mineralnych,
- z dodatkiem jagód goji, o których zdrowytnych właściwościach przeczytacie w poprzednim poście.
Do tego zioła i mamy wspaniały i pyszny pasztet. Polecam, przygotujcie jeszcze dziś!

SKŁADNIKI
200 g ugotowanej kaszy jaglanej
2 szklanki startej dynii
2 jajka
garść jagód goji ( możecie zakupić w sklepie VIVIO)
sól i pieprz
drobno posiekana cebula
przyprawy: koperek, słodka papryka, czosnek (oraz wasze ulubione)

PRZEPIS
W dużej misce umieszczamy kaszę jaglaną. Miksujemy aby zrobiła się kleista masa. Dodajemy dynię, jajka, jagody goji, cebulę. Dokładnie mieszamy. Dodajemy sól i pieprz oraz wszystkie zioła. Wymieszaną masę przekładamy do foremki. Pieczemy ok 60 min w 180C.


2 komentarze:

  1. świetny przepis, wiele razy jadłam pasztet jaglany z dynią, ponieważ są to moje ulubione smaki, ale nigdy nie dodawałam jagód goji- ciekawy pomysł!

    OdpowiedzUsuń