piątek, 21 listopada 2014

Jagody Goji

Owoce Goi są źródłem cennych składników pokarmowych, o szerokich właściwościach.Jagody Goji są silnym przeciwutleniaczem, który potrafi zapobiegać niszczeniu komórek przez wolne rodniki. Oprócz tego mogą:
  • wpływać korzystnie na system immunologiczny
  • utrzymywać właściwe ciśnienie krwi
  • poprawiać pamięć
  • utrzymywać prawidłowy poziom cukru we krwi (jest to bardzo korzystne dla cukrzyków oraz osób odchudzających się)
  • wpływać pozytywnie na męską potencję
  • być idealnym dodatkiem w diecie odchudzającej
  • łagodzić bóle i zawroty głowy
  • poprawiać sen
  • poprawiać apetyt i trawienie
  • poprawiać wzrok
  • wpływać korzystnie na wątrobę i nerki
  • wzmacniać kości i mięśnie
  • łagodzić stres i niepokój
  • zwiększać witalność i poprawiać humor
Ponadto w jagodach goji występują witaminy A,B1,B2,B6,E oraz szereg składników mineralnych takich jak wapń, potas, żelazo, cynk, selen, sód.
Dzienna zalecana  dawka suszonych owoców goji to ok. 10 – 20 g (dzieci 1/2 dawki dziennego zalecanego spożycia, ok 5-10g).

Ja otrzymałam jagody Goji dzięki współpracy z formą VIVIO. Możecie je zakupić tutaj:
http://www.vivio.pl/jagody-goji