sobota, 6 września 2014

Pieczone młode marchewki z pesto

Pyszne, słodkie młode marchewki. Pieczone nabierają wyśmienitego aromatu a dodatek ziołowego pesto dodaje im wykwintnego smaku- tak przygotowane marchewki zaskoczą was i zapewne zasmakują nawet najbardziej wybrednym smakoszom. Polecam, pyszne!

SKŁADNIKI
-kilka młodych marchewek
-łyżka miodu
-szczypta soli
-kilka łyżek pesto

Marchewki dobrze umyć i wyszorować, odciąć nać i można delikatnie ponacinać marchewki w kilku miejscach. Ułożyć je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i przy pomocy pędzelka równomiernie nasmarować miodem. Całość posypać solą. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 st i piec ok 10 min. Następnie smarujemy marchewki pesto i wstawiamy na kolejne 10 min.Pyszne!