piątek, 18 lipca 2014

Pasta brokułowa z surimi i koperkiem

Samodzielnie przygotowane pasty smakują wyśmienicie. Mamy mnóstwo możliwości do przygotowywania domowej pasty. Podstawą mogą być zarówno twarogi, rośliny strączkowe, ryby, jajka jak i warzywa. Ja przygotowuję wiele past w różnych smakach z różnymi dodatkami. Gotowe sklepowa pasty są produktem nie jadalnym- skład długi, który pełny jest dziwnych substancji i konserwantów oraz mnóstwa taniego oleju. Sklepowa pasta np. z tuńczyka zawiera samej ryby kilka procent- a reszta? Sami sprawdźcie i grzecznie odłóżcie ten produkt na półkę. Zabieramy się za przygotowanie domowych past. Dziś propozycja na pastę brokułową z surimii i koperkiem. Pyszna!

SKŁADNIKI
Opakowanie paluszków surimii (dobrej jakości- sprawdzamy skład!)
1 mały brokuł
Kilka łyżek śmietany lub jogurtu
Sól i pieprz
Pęczek koperku

PRZEPIS
Surimii kroimy na mniejsze kawałki lub rozdrabniamy widelcem na ,,papkę". Brokuł gotujemy do miękkości i studzimy. Koperek drobno siekamy. Wszystkie składniki umieszczamy w melakserze i miksujemy do połączenia składników. Doprawiamy do smaku i zajadamy :)