Składniki:
Szpinak mrożony rozdrobniony - 200 g
Jajko - 1 sztuka (60 g)
Mąka pełnoziarnista Lubella - 160 g
Woda - ok. 300 g
Sól ziołowa, pieprz czosnkowy do smaku
Sposób przygotowania:
1. Rozmrażam szpinak.2. Do blendera wrzucam rozmrożony szpinak, jajko, mąkę i przyprawy. Dokładnie miksuję.
3. Nie przerywając miksowania -
dolewam wodę po trochu tak, by uzyskać odpowiednią dla ciasta
naleśnikowego konsystencję (dosyć rzadką).
4. Rozgrzewam patelnię. Przed
smażeniem każdego naleśnika wylewam na patelnię odrobinę oleju i
rozsmarowuję ręcznikiem papierowym.
5. Wylewam na patelnię tyle ciasta, by cienka jego warstwa pokryła całą patelnię. Smażę z każdej strony po ok. 3 minuty.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz