Takie rzodkiewki zaskakują swym smakiem, naprawdę są warte polecenia i
spróbowania. Staną się nie tylko doskonałym dodatkiem do grillowanych,
czy pieczonych mięs – no, w końcu to maj, czas grillowania i
piknikowania. Podałam z orzechami i olejem lnianym. Będą też prawdziwą i niebanalną ozdobą stołu- pyszne!
SKŁADNIKI
Dwa pęczki rzodkiewki
Łyżka cukru
Sól
Garść łuskanych orzechów włoskich
Stopione masełko do polania
PRZEPIS
Rzodkiewki myjemy i odrywamy liści pozostawiając mały kawałek łodyżki
(będzie dawał ładny zielony akcent) i zalewamy taka ilością wody, aby
przykryła rzodkiewki. Dodajemy łyżkę cukru i sól do smaku. Gotujemy 7-10
minut w zależności od wielkości rzodkiewek. Odcedzamy. Polewamy olejem lnianym i posypujemy posiekanymi orzechami włoskimi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz