Składniki na ciasto
mąka pszenna 100g
mąka razowa 150g
cukier 4 łyżki
sól 1/2
łyżeczki drożdże 25g
jogurt naturalny 1/2 szkl
jaja 2szt
Masa serowo-owocowa
twaróg Emilki 0% 250 g
maliny 250g
miód 2 łyżki
Piana
3 białka
cukier puder
Drożdże rozmieszać z cukrem. Do miski
wsypać pozostałe składniki, dodać drożdże, wyrobić
gładkie ciasto, wstawić do
lodówki na około 40 minut. Ciasto wyjąć po tym czasie z lodówki,
włożyć do
wysmarowanej tłuszczem formy, piec około 10 minut w temperaturze 180stopni.
Twaróg zmiksować z malinami i miodem. W osobnej misce ubić pianę z białek.
Twaróg wyłożyć na podpieczony spód, dodać pianę i piec 30
min.
wygląda świetnie:)
OdpowiedzUsuń