SKŁADNIKI
- 300 g startej na drobnych oczkach marchewki
- 100 g daktyli
- 150 g płatków owsianych błyskawicznych
- 3 łyżki siemienia lnianego
- 1 garść orzechów ( u mnie laskowe)
- cynamon
- 3 łyżki miodu
- 3 łyżki oleju kokosowego
PRZEPIS
Daktyle zalać gorącą wodą i odstawić na około 15 minut. W tym czasie połączyć pozostałe składniki. Płatki owsiane, siemię lniane, startą marchewkę oraz cynamon. Wymieszać. Dodać olej kokosowy płynny oraz miód i posiekane orzechy. Daktyle zblendować wraz z wodą. Dodać do masy. Całość wymieszać i przełożyć do formy i mocno docisnąć. Odstawić do lodówki na kilka godzin. Można podać z dowolnym dżemem lub serkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz