środa, 16 listopada 2016

Dyniowy gulasz z jarmużem

W mojej kuchni ostatnio króluje dynia. Od słodkich wypieków, po dania wytrawne. Dziś gulasz z dynią, jarmużem, ciecierzycą i sosem pomidorowym.


SKŁADNIKI
upieczona dynia (1 mała lub pół średniej)
domowa passata pomidorowa
jarmuż
puszka cieciorki
cebula
łyżka oleju kokosowego
ząbek czosnku
imbir
papryka słodka
pietruszka
sól i pieprz
chili

PRZEPIS
Posiekaną cebulę kroimy i smażymy wraz z czosnkiem na 1 łyżce oleju kokosowego. Dodajemy wszystkie przyprawy. Chwilę smażymy i dodajemy passatę pomidorową, Czekamy aż się zagotuje, następnie dodajemy odsączoną cieciorkę, oraz posiekany jarmuż. Dusimy ok 10 minut. Następnie upieczoną dynię kroimy w mniejsze kawałki, dodajemy do gulaszu i mieszamy. Podajemy z kaszą lub makaronem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz