Program Masterchef to jeden z moich ulubionych programów które można zobaczyć w TV. Kilka edycji programu a jego popularność nie maleje. Osoby które się do niego zgłaszają to nie profesjonalni kucharze ale osoby z pasją i jak się okazuje wielkim talentem do gotowania. Przygotowywanie posiłków stało się dla nas czymś więcej niż tylko zwykłym pichceniem w kuchni. Ja w pełni podzielam tę pasję- uwielbiam gotować, poznawać nowe smaki i uczyć się nowych przepisów. Od początku ostatniej edycji programu kibicowałam Adamowi Kozaneckiemu, który pokazywał nie tylko talent do gotowania ale także miłość i przywiązanie do polskiej kuchni regionalnej- domowej, rodzinnej gdzie jedzenie i gotowanie to tradycja które zbliża całą rodzinę i przechodzi z pokolenia na pokolenie. Adam dał się poznać jako sympatyczny, pełen humoru i optymizmu uczestnik który na dodatek pokazywał swój wielki talent a przygotowane przez niego dania zachwycały całe jury. Bardzo się ucieszyłam, że niedługo po zakończeniu programu Adam wydał książkę kulinarną. Tak jak się spodziewałam książka to przepisy nawiązujące do tradycji i polskiej kuchni.
Premiera książki 13 kwietnia 2016. Wydawnictwo Feeria
Książkę możecie zakupić TUTAJ
Książka podzielona jest na kilka rozdziałów a przepisy które w niej znajdziecie są w zasięgu każdego kto zaczyna przygodę z kuchnią.
Książka posiada następujące rozdziały:
- O poranku.
- Zupy.
- Przy Stole.
- Surówki, sałatki, dodatki.
- Desery.
- Z domowej spiżarni.
Przepisy zawarte w książce to potrawy, które każdy z nas zna i lubi np. pyszny kapuśniak czy gołąbki. Ale w książce znajdziemy również przepisy na deser z kaszy jaglanej czy zdrowe koktajle. Każdy znajdzie coś dla siebie. Przepisy opatrzone są zdjęciami a opis przygotowania potrawy jest szczegółowy i jasny co sprawia że danie nie może się nie udać :) W ostatnim rozdziale znajdziemy przepisy na domowe przetwory, szczególnie przypadł mi do gustu domowy ketchup, który na pewno w sezonie pomidorowym przygotuję.
Książka w twardej oprawie, idealna na prezent dla osoby lubiącej tradycyjną kuchnię ale lubiącą nieco nowoczesności. Polecam i gratuluję Adamowi oraz życzę mu samych sukcesów gdyż to nie tylko świetny kucharz ale człowiek z pasją i wielkim optymizmem :)
Książka została wydana przez Wydawnictwo Feeria
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz