SKŁADNIKI
•
200 g kaszy gryczanej
•
150 g gorzkiej czekolady
•
50 g miodu
•
2 jajka + jedno białko
•
2 łyżki jogurtu naturalnego
•
1/2 szklanki otrębów
•
1 łyżka ciemnego kakao
•
1 płaska łyżeczkaproszku do pieczenia
Gotujemy kaszę gryczaną na sypko. W między czasie rozpuszczamy
czekoladę i oddzielamy żółtka od białek jaj. Ugotowaną, lekko ostudzoną kaszę
przesypujemy do wysokiego, naczynia, dodajemy resztę
składników (oprócz białek) i dokładnie blendujemy. W osobnej misce ubijamy pianę z
białek, którą następnie dodajemy do masy i łyżką dokładnie mieszamy do
uzyskania jednolitej, dość gęstej masy, którą przekładamy do formy. Ciasto pieczemy w 180'C przez 35
minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz