Kruche ciasteczka, bez dodatku cukru i bez glutenu. Słodkie, zdrowe i świetne do kawy lub dla dzieci. Na dodatek szybkie i łatwe w przygotowaniu! Z pięknym aromatem pomarańczy- czuć święta! Pieczemy!
SKŁADNIKI
100g maki kukurydzianej
50g mąki kokosowej
1 łyżeczka proszku do pieczenia bezglutenowego
50g masła lub oleju kokosowego
2 łyżki sproszkowanej stevi
sok wyciśnięty z pomarańczy (około pół szklanki)
PRZEPIS
Suche składniki łączymy w mieszamy. Masło lub olej kokosowy rozpuszczamy, dodajemy do suchych składników razem z sokiem z pomarańczy. Zagniatamy ciasto. Powinno być gładkie i łatwe do rozwałkowania. Wycinamy dowolne kształty. Możemy również lepić ciasteczka w dłoniach i później użyć stempelków -jak w moim przypadku:) Pieczemy ok 15 min w 180C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz