wtorek, 24 listopada 2015

Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkiem i marchewką

Surówka do obiadu to konieczność :) Przygotowuje surówki w domu, gdyż niestety większość które możemy kupić w sklepie mają w składzie mnóstwo niepotrzebnych konserwantów, tłuszczu i wzmacniaczy smaku- tak, taka niepozorna zdrowa surówka. Czytajmy etykiety a najlepiej przygotowujmy surówki w domu! To szybki i łatwe i w dodatku świeże i zdrowe- koniecznie wykorzystajcie ten przepis.

Składniki

  • 1 mała kapusta pekińska
  • 1 duża marchew
  • pól cebuli
  • pół jabłka kwaśnego
  • pół jogurtu naturalnego
  • sok z cytryny do smaku
  • sól
  • pieprz
  • koperek

  1. Pokroić kapustę, cebulę (drobno). Marchewkę i jabłko zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.
  2. Składniki wymieszać ze sobą. Dodać  jogurt.
  3. Przyprawić solą, pieprzem, sokiem z cytryny, dodać posiekany koperek. Gotowe!