inspiracja
SKŁADNIKI
- 250 g mąki ryżowej
- 200 g mąki kukurydzianej
- 3 płaskie łyżeczki suszonych drożdży instant
- 300 g puree z dyni
- 3 łyżki oliwy
- 1,5 łyżeczki soli
- 300 ml napoju ALPRO http://www.alpro.com/pl
- Mąki wsypujemy do misy, dodajemy puree, drożdże i sól. Wlewamy napój ALPRO i mieszamy do połączenia składników, aż ciasto będzie plastyczne (ok. 2 minuty).
- Formę keksówkę (12x24 cm) wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy do środka ciasto, wierzch wyrównujemy i przykrywamy ściereczką. Zostawiamy na 1,5 h.
- Chleb pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 200 stopni przez 40 minut.
- Upieczony wyciągamy z formy i studzimy na kuchennej kratce
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz