czwartek, 15 października 2015

Ciasto jaglano-orkiszowe z karobem

Pyszna propozycja ciasta, bez cukru i tłuszczu. Na mące jaglanej z dodatkiem mąki orkiszowej. Z dodatkiem karobu i miodu. Idealnie miękkie, słodkie i pyszne!

SKŁADNIKI
1 szklanka maki jaglanej
1/2 szklanki mąki orkiszowej
1 szklanka napoju ALPROhttp://www.alpro.com/pl
1 jajko
2 łyżki karobu
3 łyżki miodu
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżka mąki ziemniaczanej

PRZEPIS
W naczyniu mieszamy mąki, proszek do pieczenia, jajko, miód i napój ALPRO. Całość mieszamy do połączenia składników. Masę dzielimy na 2 części. Do jednej dodajemy krob i mieszamy. Białą część przelewamy do keksówki następnie dodajemy masę z karobem. Pieczemy ok 60 min w 180C.