niedziela, 28 czerwca 2015

Ryba zapiekana w sosie koperkowym

Moja ulubiona rybka- filet z halibuta zapieczona pod sosem śmietanowo-koperkowym. Rybka i koperek idealnie do siebie pasują. Sprawdzą się tutaj również inne ryby, ważne by było te filety. Pyszna propozycja na zdrowy obiad.
 
Składniki:
400 g fileta z ryby przyprawa do ryb  
3/4 kubka śmietany 12% lub 18%  
2-3 łyżki posiekanego koperku  
1 łyżka mąki
1/4 szklanki napoju sojowego naturalnego http://www.alpro.com/pl
sól
pieprz
mix warzyw
 

PRZEPIS Filety ryby podzielić na mniejsze kawałki i dokładnie oprószyć przyprawą do ryb. Odstawić na godzinkę. Następnie kawałki ryby przełożyć do naczynia żaroodpornego. W naczyniu również ułożyć mix warzyw ugotowanych na parze al'dente. Śmietanę wymieszać z napojem ALPRO , koperkiem i mąką. Do smaku doprawić solą i pieprzem. Śmietankowo-koperkową masą zalać rybę. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać ok 30-40 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz