sobota, 9 maja 2015

Ciasto jaglane na spodzie crunchy

Ciasto na weekend- pyszne, jak zawsze zdrowe, idealnie słodkie.Pieczemy i zajadamy, dla rodziny i dla znajomych na weekednowe spotkania! Miłego i aktywnego wypoczynku :)

SKŁADNIKI
250 g ugotowanej kaszy jaglanej
szklanka leka kokosowego
2 jajka
3 łyżki ksylitolu
owoce mrożone(maliny, jagody)
spód
150 g płatków owsianych
3 łyżki miodu
1 łyżka karobu
2 łyżki oleju kokosowego

PRZEPIS
Wszystkie składniki masy jaglanej(oprócz owoców) umieszczamy w misie blendera i miksujemy na gładką masę. Przygotowujemy spód. Rozpuszczamy olej kokosowy i łączymy z miodem i karobem. Dodajemy do płatków owsianych i całość dokładnie mieszamy. Wylepiamy spód formy silikonowej. Na to wylewamy masę jaglaną. Posypujemy mrożonymi owocami. Pieczemy ok 6 min w 180C.