SKŁADNIKI
- 150 g mąki z otrębami
- 150 g płatków owsianych
- 50 g mąki migdałowej
- 1 łyżka cynamonu
- 1 kg soczystych jabłek
- 25-30 g ksylitolu
- 50 gmasła
- Połączyć mąkę z płatkami.
- Jabłka ze skórką zetrzeć na tarce,dodać cynamon, ksylitol i wymieszać.
- Dno wysypać 1/3 części suchej mąki z płatkami owsianymi
- Na to ostrożnie wyłożyć połowę startych jabłek.
- Na jabłka wysypać połowę pozostałej maki z płatkami.
- Na to pozostałe jabłka.
- Na koniec pozostałą 3 część mąki z płatkami.
- Masło kroić nożem w cienkie plasterki i układać je obok siebie na całej powierzchni szarlotki.
- Zrobić kruszonkę z łyżki masła, łyżki mąki i ksylitolu. Posypać ciasto.
- Piekarnik nagrzać do tmp. 180*C,wstawić blaszkę z szarlotką i piec 30 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz