poniedziałek, 23 lutego 2015

Makaron z cieciorką i warzywami

Pyszna i ekspresowa propozycja na obiad. Kilka zdrowych składników, 15 minut i mamy pełnowartościowy posiłek. Idealny kiedy nie mamy czasu, długo pracujemy czy po prostu nie mamy ochoty na długie godziny spędzone w kuchni. Polecam :)

SKŁADNIKI
50 g makaronu pełnoziarnstego
100 g cieciorki (może być z puszki)
mieszanka warzyw ( u mnie mrożona mieszanka włoska)
łyżka przecieru pomidorowego
sól i pieprz
ulubione zioła( u mnie mieszanka ziół bez chemi do makaronów)
łyżka oleju ryżowego

PRZEPIS
Makaron gotujemy Al'dente. Na pateni rozgrzewamy olej ryżowej i smażymy chwilę mieszankę warzyw. Dodajemy przecier pomidorowy, sól i pieprz. Następnie dodajemy cieciorkę, ugotowany makaron. Całość mieszamy i chwilę smażymy. Dodajemy mieszankę ziół. Dusimy do połączenia się składników i podajemy!