Jedno słowo którym mogę określić to ciasto- przepyszne! Może jeszcze dodam, że również zdrowe :) Koniecznie przygotujcie. Mój autorski przepis, który nareszcie został dopracowany i efekt jest znakomity. Polecam.
SKŁADNIKI
spód:
150 g ugotowanej kaszy jaglanej
3 łyżki ksylitolu
50 g jagód goji
2 łyżki cynamonu
jajko
2 łyżki inuliny
jabłka:
3 duże jabłka obrane i pokrojone w plasterki
cynamon
krem:
250 g serka ricotta
1 jajko
3 łyżki ksylitolu z wanilią
2 łyżki mąki jaglanej
PRZEPIS
Składniki na spód umieszczamy w misce i dokładnie mieszamy. Wykładamy do foremki. Obrane i pokrojone jabłka układamy na spodzie i posypujemy cynamonem. Składniki kremu miksujemy, i wykładamy na jabłka. Pieczemy ok godziny w 180 C. Przepis bardzo prosty a ciasto pyszne!
i taką szarlotkę mogłabym jeść bez końca!
OdpowiedzUsuńna pewno smaczne:)
OdpowiedzUsuń