Pyszne, zdrowe, chrupiące ciasteczka! Bez cukru, tłuszczu i innych zbędnych dodatków. Są bardzo chrupiące i wciągające. Radzę przygotować dużą porcję- zapewne zniknie w jednej chwili :)
SKŁADNIKI
150 g płatków z brązowego ryżu
50 g wiórek koksowych
2 jajka
50 g ksylitolu
łyżka miodu
2 łyżki mąki kukurydzianej
II wersja ciasteczka kakaowe
150 g płatków z brązowego ryżu
50 g wiórek koksowych
2 jajka
50 g ksylitolu
łyżka miodu
łyżka kakao
2 łyżki mąki kukurydzianej
PRZEPIS
Białka oddzielamy od żółtka. Białka ubijamy z cukrem na sztywna pianę. Żółtka
ubijamy z miodem. Płatki ryżowe rozdrabniamy i
mieszamy z wiórkami kokosowymi. Dodajemy mąkę i ubite żółtka i białka.
Mieszamy. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Na papier wykładamy łyżką
ciasto. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180ºC i pieczemy ok. 15 min. Smacznego!
super ciasteczka! obie wersje na pewno smaczne :)
OdpowiedzUsuń