Tofucznica,
czyli "jajecznica" z tofu, ma delikatny, aksamitny smak. Jest zdrowa,
pozbawiona cholesterolu, bogata w żelazo i wapń. Z pewnością od razu
przypadnie Ci do gustu i zaspokoi Twój głód :) U mnie dziś z dodatkiem sojowego napoju ALPRO. http://www.alpro.com/pl
PRZEPIS
1 cebula
2 plastry wędliny sojowej
200 g tofu naturalnego
50 ml napoju sojowego ALPRO
sól, pieprz
1 łyżeczka szczypiorku
oliwa do smażenia
Cebulę
siekamy i podsmażamy na oliwie. Tofu rozgniatamy widelcem wraz z napojem sojowym ALPRO. w i wrzucamy na patelnię. Smażymy kilka
minut po czym dodajemy szynkę i mieszamy, aż składniki się połączą. Przyprawiamy bazylią, solą i pieprzem. Posypujemy szczypiorkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz