sobota, 13 września 2014

Sojowa tofucznica :)

Tofucznica, czyli "jajecznica" z tofu, ma delikatny, aksamitny smak. Jest zdrowa, pozbawiona cholesterolu, bogata w żelazo i wapń. Z pewnością od razu przypadnie Ci do gustu i zaspokoi Twój głód :) U mnie dziś z dodatkiem sojowego napoju ALPRO. http://www.alpro.com/pl

PRZEPIS
1 cebula
2 plastry wędliny sojowej
200 g tofu naturalnego 

50 ml napoju sojowego ALPRO
sól, pieprz
1 łyżeczka szczypiorku
oliwa do smażenia

Cebulę siekamy i podsmażamy na oliwie. Tofu rozgniatamy widelcem wraz z napojem sojowym ALPRO. w i wrzucamy na patelnię. Smażymy kilka minut po czym dodajemy szynkę i mieszamy, aż składniki się połączą. Przyprawiamy bazylią, solą i pieprzem. Posypujemy szczypiorkiem.