niedziela, 10 sierpnia 2014

Pasta z czarnej soczewicy i ziarenek

Pasta z czarnej zdrowej soczewicy z ziarenkami otrzymanymi od Firmy ZIARENKOWO w ramach współpracy http://www.ziarenkowo.com/

Pasta doskonale nadaje się na kanapki, do smarowania, wafli, pieczywa chrupkiego czy tortilli. Sprawdzi się również jako dodatek do naleśników czy pieczonych warzyw. Ziarenka nadają jej ciekawego smaku i chrupkości. Oczywiście dzięki dodatkowi mieszanki ziarenek dostarczamy sobie cennych składników odżywczych. Nic tylko zajadać :)

SKŁADNIKI
250 g czarnej soczewicy
2 suszone pomidory z oliwy
sól i pieprz
prażone ziarenka ZIARENKOWO

PRZEPIS
Soczewicę gotujemy do miękkości. Po jej ostudzeniu dodajemy posiekane suszone pomidory. Dodajemy sól i pieprz. Blendujemy na gładką pastę. Na koniec dodajemy ziarenka i dokładnie mieszkamy. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin a następnie cieszymy się pysznym smakiem :)