SKŁADNIKI
200 g malin
3 łyżki miodu
100 g tapioki
250 ml wody
PRZEPIS
- Zaczynamy od musu malinowego. Maliny miksujeme blenderem na gładki mus (możemy przetrzeć przez sitko, ale przy tapioce pesteczki nie powinny przeszkadzać).
- W rondelku gotujemy wodę z musem malinowym. Gdy zacznie wrzeć wsypujemy cukier i tapiokę i zmniejszamy ogień.
- Tapiokę gotujemy przez ok. 8-10 minut, często mieszając. Po tym czasie mus powinien osiągnąć konsystencję przypominającą kisiel, a tapioka ma być szklista.
- Mus malinowy zdejmujemy z ognia i rozdzielamy przelewając do kieliszków. Gdy ostygnie, wkładamy je do lodówki. Podajemy schłodzone, możemy dodać jogurt naturalny bądź serek homogenizowany. Pyszny!
Zamówiłam tapiokę. Twój deser jest na liście dań do zrobienia. :)
OdpowiedzUsuń