środa, 9 lipca 2014

Warzywa po chińsku

Warzywa po chińsku i do tego makaron sojowy, ryżowy lub soba. Możemy dodać jeszcze kawałki kurczaka czy wieprzowiny. Szybkie w przygotowaniu danie, smaczne i zdrowe. Bogactwo przypraw kuchni chińskiej jest nieskończone, warto z nimi eksperymentować i mieszać. Nie jestem wielką fanką kuchni azjatyckiej ale takie tradycyjne danie serwuję kiedy mam mało czasu na gotowanie. Polecam wszystkim :)

PRZEPIS
- 100 g makarony np. ryżowego
- 1/2 paczki chińskich warzyw mrożonych
- oliwa z oliwek do smażenia
- 1 łyżeczka sosu sojowego
-chili, curry i dowolne przyprawy
 Makaron ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić mrożonki i smażyć do miękkości. Przyprawić sosem sojowym i pozostałymi przyprawami. Pod koniec smażenia wrzucić ugotowany makaron, wymieszać i chwilę podsmażyć.