Surówka z młodej kapusty
Surówki zawsze podaję do każdego obiadu. Teraz kiedy mamy sezon na świeże warzywa i młodą kapustę często robią tą właśnie surówkę. Jest soczysta i smaczna. Pasuje do każdego drugiego dania. Z główki kapusty zrobimy wielką michę surówki. Polecam bo jest naprawdę pyszna :)
SKŁADNIKI
Młodą kapustę drobno
siekamy, lekko solimy i chwilę ugniatamy, żeby puściła soki. Dodajemy
startą na grubych oczkach marchewkę, posiekany koperek. Całość skrapiamy
octem lub sokiem z cytryny, dodajemy oliwę, przyprawiamy i dokładnie
mieszamy.
Niby takie banalne, a na pewno smaczne :)
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawy wpis. :)))
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
nutkaciszy.blogspot.com
truskawkowa-fiesta.blogspot.com