sobota, 3 maja 2014

Dietetyczna tarta z pianą i owocami

Pyszna i maksymalnie dietetyczna tarta. W sam raz na wolny leniwy dzień.


Składniki na ciasto
mąka pszenna 100g 
mąka razowa 150g
cukier 4 łyżki
sól 1/2 
łyżeczki drożdże 25g
jogurt naturalny 1/2 szkl 
jaja 2szt 
 
Masa serowo-owocowa
twaróg Emilki 0% 250 g
maliny 250g
miód 2 łyżki
 
Piana
3 białka
cukier puder
 
Drożdże rozmieszać z cukrem. Do miski wsypać pozostałe składniki, dodać drożdże, wyrobić
gładkie ciasto, wstawić do lodówki na około 40 minut. Ciasto wyjąć po tym czasie z lodówki,
włożyć do wysmarowanej tłuszczem formy, piec około 10 minut w temperaturze 180stopni.
Twaróg zmiksować z malinami i miodem. W osobnej misce ubić pianę z białek.
Twaróg wyłożyć na podpieczony spód, dodać pianę i piec 30 min.