wtorek, 27 maja 2014

Biszkopt z kremem, galaretką i owocami

Pyszne, lekkie i letnie ciasto. Wykorzystałam pyszne nowe galaretki od Winiary, które otrzymałam w prezencie. Ciasto zniknęło w mgnieniu oka. Pycha!

PRZEPIS
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka mąki tortowej
  • 1/2 szklanki mąki krupczatki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 4 jajka
  • 8 łyżek wody
  • 8 łyżek oleju

  •  KREM
  • krem śmietankowy z torebki
  • 2 galaretki
  • truskawki i borówki

  • Żółtka utrzeć z cukrem, dodać olej, wodę, wymieszać. Następnie wsypać dwie mąki z proszkiem do pieczenia, powoli dodawać ubitą pianę z białek. Ciasto piec 30 minut w tem.170*C Blacha ( 20x35 ). Na ostudzony biszkopt wykładamy krem, układamy połówki truskawek i zalewany tężejącą galaretką.



    2 komentarze:

    1. wygląda świetnie, ładny kolor wyszedł:D

      OdpowiedzUsuń
    2. mam pytanie ???? czy ktoś się z was orientuje czy do kremu do tortów z torebki mogę dodać tężejącą galaretkę,żeby był bardziej gęsty ?

      OdpowiedzUsuń